Duitsland verplicht inenting Mazelen

De inenting voor mazelen word verplicht voor Duitse kinderen. Alle kinderen die voor het eerst naar school of de opvang gaan moeten voor maart 2020 de prik gehaald hebben. Dit heeft het duitse kabinet besloten.

Als ouders van de kinderen de oproep weigeren, riskeren zij een boete tot € 25.000 euro. Daarnaast kan het kind geweigerd worden op school of de créche, meld duitse nieuwssite Der Spiegel. Het personeel van de scholen, gastouders, zorgpersoneel en medewerkers in vluchtelingenkampen moeten deze inenting ook hebben.

Kinderen die al op school zitten als de wet ingaat, hebben iets langer de tijd om de inenting te halen; zij moeten deze uiterlijk 31 juli 2021 gehaald hebben. Een doktersverklaring waaruit blijkt dat ze de mazelen al gehad hebben geld ook.

"We willen zoveel mogelijk kinderen behoeden voor een mazeleninfectie" aldus de minister van volksgezondheid van Duitsland, Jens Spahn (CDU). In Duitsland werden vorig jaar 543 mazelen gevallen gemeld. De eerste maanden van dit jaar telt al meer dan 400 meldingen.

97,1% van de Duitse schoolkinderen had in 2017 hun eerste mazelenprik gehaald. 92,8% heeft ook de tweede vaccinatie gehaald. Het virus is alleen onder controle te krijgen volgens wereldgezondheidsorganisatie WHO, als er een vaccinatiegraad is van 95%

De mazelen inenting is niet verplicht in Nederland. De inentingsgraad verschilt hier per regio, maar heeft een gemiddelde van 92% 

Vervelende infectie, die mazelen

';