Wat kun je zelf doen?

Eenzaamheid kan in alle vormen opspelen, ook bij je eigen vrienden. Wist je dat het heel makkelijk is om daar iets tegen te doen?

Als je alleen al het gevoel hebt dat iemand zich eenzaam voelt, kun je dat al makkelijk zelf oplossen! Hoe? Dat is niet zo heel moeilijk
Begin eens een gesprek!
Als je iemand een berichtje stuurt, kan dat al heel veel voor die persoon betekenen. Voer eens een gezellig gesprek en doe dat vaker! Zo voelt de persoon zich gehoord en krijgt hij/zij het gevoel dat er iemand voor hem is!

Spreek weer eens af!
Is het een tijd geleden dat je die persoon gezien hebt, zowel 1 op 1 als op feestjes? Probeer dan eens samen wat te plannen! Nu de coronamaatregelen flink versoepeld worden is dat alleen maar makkelijker! Ga samen eens wat drinken, of ga iets leuks doen!

Natuurlijk ben je ook altijd van harte welkom voor een gesprek met een van onze vrijwilligers! We helpen je graag, en maken graag een praatje!

Het is dus niet zo moeilijk om een steentje bij te dragen aan eenzaamheid. Samen zorgen we ervoor dat eenzaamheid minder word!

Deel dit artikel

Word jij vrijwilliger?

Onze Stichting kan niet zonder de inzet van onze vrijwilligers! Iets voor jou?